Rally-ji
Društvo starodobnikov in ljubiteljev starih koles "Dimek" Beltinci

Galerija Relly-jev
Naši rally-ji

Po ustanovitvi društva smo razmišljali, kako bi naše ideje in poslanstvo promovirali tudi v širšo okolico. Zgledovali smo se po veteranih - avto moto klubih in tudi sami sprejeli zamisel, da organiziramo rally in tako provabimo ne samo člane društva "Dimek", ampak tudi druge ljubitelje in lastnike starih koles.

Začeli smo sicer neuradno, ko se je sedem članov društva podalo 9.11.2002 s starim kolesom na vožnjo po vaseh Beltinci, Bratonci, Dokležovje, Ižakovci, Beltinci. Test je uspel. Tudi ideja o organizaciji rallyjev je dobila zeleno luč in začeli smo.
  1. Rally se je odvijal 24. maja 2003. Na njem je sodelovalo 31 udelžencev, udeležil se ga je tudi 72 letni Štefan Ternar iz Turniščev.
  2. Rally smo organizirali 29. maja 2004.
  3. Rally je bil leta 2005.
  4. Rally se je zgodil 20. maja 2006 na relaciji Beltinci, Odranci, Srednja Bistrica, Gornja Bistrica, Melinci, Ižakovci, Beltinci. Tu smo tudi prvič sodelovali prijatelji iz OLDTIMER KLUB BICIKLIN in Koprivnice.
  5. Rally je bil izveden 26. maja 2007. Bil je eden izmed najdaljših. Potekal je v smeri Gančani, Bogojina, Tešanovci, Moravsek Toplice, Noršinci, Rakičan, Beltinci.
  6. Rally je prav tako bil uresničen leta 2008. Vozili smo v smeri Odranci, Črenšovci, Gornja Bistrica, Melinci, Ižakovci, Beltinci.
  7. Rally je bil 23. maja 2009 na relaciji Beltinci, Gornja Bistrica, Razkrižje, Mota, Krapje, Ižakovci (Otok ljubezni) in Beltinci.
  8. Rally je bil 22. maja 2010 in nas je vodil iz Beltinec do Odranec, Velike Polane, Gomilic, Lipe in do Beltinec.
  9. Rally je bil 19. maja 2011. Proga je bila: Beltinci, Gančani, Dokležovje, Ižakovci (Otok ljubezni), Beltinci.
  10. Ljubljeni rally bo potekal na relaciji: Beltinci, Melinci(ogled Ciglarskega naselja in Broda pri Muri), Odranci (ogled etnokulturnih in drugih doseškov občine in kraja), Lipa (ogled Prekmurske cimprane hiše in seznanitev s podobo kraja), Beltinci z veselim zaključkom in družabnim srečanjem.

Od prvega rellyja s 37 udeleženci se nas je na 9. Rallyju zbralo preko 270 udeležencev.


Sponzorji:

Triglav

Copyright © 2016 Dimek - Vse pravice pridržane.